Међународна конференција на ФТН-у у Чачку


Image

Научно технолошки парк Чачак је у понедељак, 5.8.2019. године имао прилику да на Међународној конференцији која се одржава на Факултету техничких наука у Чачку, представи свој рад и постигнуте резултате представницима 15 универзитета из Кине. Такође је представљен и новоотворени Регионални иновациони Стартап центар НТП Чачак и његови циљеви. Конференција је посвећена примени информационо комунукационих технологија и један од задатака овог скупа је и размена научно истраживачких искустава и до сада постигнутих резултата у области информационих технологија.


Циљ конференције је даље испитивање теоријских и практичних питања у и око рачунарских парадигми. То је главни форум за размену идеја и визија о томе како ИКТ могу да подрже изградњу интелигентних и одрживих друштава. Три главне теме о којима ће се говорити на Конференцији су Hyperconnectivity, Data, and Collaboration.


Сарадња између Кине и Србије у области државне ИТ инфраструктуре реализује се у оквиру пројекта Појас и пут. Конференција у Чачку показује да сарадња постоји у свим видовима и на различитим нивоима. Факултет техничких наука са Кином сарадјује већ неколико година.
Конференција у Чачку трајаће четири дана, до 9.8.2019.године. Након излагања научно истарживачких радова, колеге из Кине имаће прилику да обиђу лабораторије факултета и кроз предвиђене радионице направе договор о будућој сарадњи.