Представљање програма Фонда за иновациону делатност


Image

Научно технолошки парк Чачак у сарадњи са Фондом за иновационе делатности организовао је представање програма Фонда за иновационе делатности :

-Програм раног развоја и

- Програм суфинансирања иновација.

Представљање програма одржано је 29.маја 2019.године са почетком у 11 часова у просторијама Стартап центра НТП Чачак, Трг устанка 2, 32000 Чачак.

Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима, која послују не дуже од три године, а која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 80 хиљада евра

Програм суфинансирања иновација намењен је микро, малим и средњим предузећима којима су потребна значајна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ. Иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 300 хиљада евра

У 2019. години опредељено је 4,1 милион евра за ова два програма из ИПА пројекта „Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“.

 Програм је представио Владимир Војводић – самостални стручни саветник Фонда за иновационе делатности.

Јавни позив је отворен до 1. јула 2019. године.