Меморандум о сарадњи


Image Научно технолошки парк Чачак потписао је Меморандум о сарадњи са Министарством за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије,  Ротари дистриктом 2483 и осталим партнерима,  на састанку 20. марта 2019.године, који је одржан у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.
 
Меморандум о сарадњи су 20. марта 2019. поред Научно технолошког парка Чачак потписали :  „NLB“ Банка Београд , Центар за учење, едукацију и развој креативности „МИНА“ из Чачка , „Претек“ доо из Београда,  Удружење пословних жена „Надежда Петровић“ из Чачка , „B RIGHT“ из Мрчајеваца,  „DOCUS“ doo из Чачка, Канцеларија за младе из Чачка и

Један од тренутно активних пројеката иницијативе је пројекат  „ЗА ЛЕПШУ ШКОЛУ“ који има за циљ континуирану акцију опремања и помоћ школама кроз донирање нових или старих рачунара, опремање кабинета и учионица савременом опремом, стипендирање талентованих ученика, опремање ђачких кухиња, библиотека и фискултурних сала, уређивање школских дворишта и терена и помоћ на друге начине сходно потребама школа и могућностима партнера на пројекту. Партнери на пројекту су Иницијатива Дигитална Србија,  „Басна“ доо из Чачка-члан швајцарско-српске трговинске коморе,  „КПМГ“ доо из Београда , „УНИЦЕФ“ Србија,  „АИК“ Банка Београд , „Енергопројект-Енергодата“ доо Београд , Истраживачка станица „Петница“  ТВ „ПРВА“ као медијски спонзор .

Министар Шарчевић је потписницама Меморандума на помоћи коју пружају и које ће пружати за опремање српских школа и награђивање најбољих ђака. Представницима компанија министар Шарчевић и Гувернер Матић су уручили потписане Меморандуме о сарадњи.

Представник Фондације Б92 Небојша Глишић упознао је присутне са пројектом набавке роботића за 430 школа у Србији уз жељу да се и Дистрикт и Ротари клубови укључе у овај пројекат како би свих 1.200 школа у Србији добило роботиће. На крају састанка министар Шарчевић се захвалио присутним партнерима који подржавају активности.

На Дистриктној Конференцији  од 14. до 16. јуна 2019.године у Београду, биће присутни Гувернери из суседних земаљ и  главна тема ће бити „Мир и толеранција за бољу будућност наше деце“. Том приликом представиће резултате пројекта „За лепшу школу“