Увод у LEAN стартап 2


Image

Стартап центар НТП Чачак као део Научно технолошког парка Чачак реализује се уз финансијску подршку Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој. У процесу успостављања Стартап центра НТП Чачак,у среду 16. јануара 2019. Године у свечаној сали Агрономског факултета у Чачку, одржана је друга радионица за све младе средњошколце, студенте и технолошки развојне привредне субјекте који чини иновативни стартап екосистем.

Тема радионица је „Увод у LEAN стартап“ и фокусиране су на формирање стартап тимова који ће кроз процес селекције у оквиру Стартап центара НТП Чачак добити могућност за подршку за развој, тестирање и примену идеја у привредном сектору.

Радионицама је присуствовало више од 50 ученика средњих стручних школа из Чачка, 20 студената са Факултета техничких наука у Чачку, Агрономског факултета и Високе школе техничких струковних студија у Чачку и више од 10 младих иновативних привредних субјеката. Форимрано је 15 стартап тимова који ће кроз будуће активности Стартап центра више радити на развоју стартап идеја и решавању конкретног проблема.

Предавачи на радионицама су петоро младих запослених у Научно технолошком парку Београд, са искуством у раду са Lean стартап методологијом и путем развоја стартап идеја и тимова. Трећа радионица из области LEAN методологије се очекује крајем фебруара текуће године.
Циљ радионица је мотивисати и ангажовати што већи број заинтересованих учесника стартап екосистема, средњошколаца, студената, иновативних појединаца и привредних ентитета за развој иновативног предузетнишва, пословних вештина и развој привреде кроз активности и садржаје Стартап центра НТП Чачак.

Поред ове три уводне радионице на тему LEAN стартап методологије, кроз Стартап центар НТП Чачак у току 2019.године организоваће се низ активности из области технолошког, иновативног и стартап предузетништва, ИТ сектора, електронике и 3Д технологије, роботике и др.

Стартап центар НТП Чачак је место за развој пословних идеја и стартап тимова који имају визију и желе да примене своје идеје у пословно окружење, а самим тим учествује у креирању и развоју иновативног и привредног екосистема нашег Града и региона кроз повећање броја запослених и висококвалитетнo стручно орјентисананих младих и иновативних појединаца и тимова.