Позив за учешће у EIT Climate-KIC Accelerator програму 2019


Image

Поштовани,

Позивамо Вас да учествујете у EIT Climate-KIC Accelerator програму, највећем ЕУ акцелератору намењеном стартаповима и предузетницима са иновативним и продорним идејама у вези са климатским променама. EIT Climate-KIC је највеће ЕУ јавно-приватно партнерство, ангажовано на ублажавању климатских промена и убрзању транзиције ка економији нулте емисије угљеника. Захваљујући подршци Европског института за иновације и технологију (EIT) активно делује у четири приоритетне теме: урбана подручја, коришћење земљишта, производни системи, климатска метрика и финансије. Привредна комора Србије имплементира Акцелератор и друге Climate-KIC програме у Србији од 2016. године: Pioneers into Practice - прогам мобилности професионалаца, Climate Launchpad- такмичење зелених пословних идеја, Ideathon- радионице за студенте и Climathon-24-časa hakaton. Више информација на https://www.climate-kic.org/.

EIT Climate-KIC Accelerator програм намењен је тимовима који намеравају да оснују стартап (I фаза) као и стартаповима до 5 година старости, са најмање два оснивача (II и III фаза) са иновативним, комерцијално одрживим производима или услугама у вези са климатским променама. Конкурс је отворен до недеље, 27.01.2019. год. Програм ће бити реализован у периоду између априла и септембра 2019. године у 12 земаља (Бугарска, Грчка, Кипар, Естонија, Хрватска, Летонија, Литванија, Малта, Португалија, Румунија, Словенија, Србија). Обухвата: едукацију и интензивне тренинге, лично менторство и бесповратну финансијску помоћ. Учешће је бесплатно, предуслов добро знање енглеског језика.

Више информација о програму и пријава учешћа https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

За помоћ у аплицирању можете контактирати Немању Миловић, CleanTech Hub менаџера SEE ICT, М: +381 64 24 02 885, Е: nemanja.milovic@startit.rs.