Увод у LEAN стартап


Image

У процесу успостављања Стартап центра НТП Чачак, Научно технолошки парк Чачак организовао је радионицу за све младе и заинтересоване који чине иновативни стартап екосистем на тему:

 

Твој први корак у стартап свет

Увод у LEAN стартап

петак 28. децембар 2018. године, од 11 до 16 часова у просторијама ВШТСС Чачак, ул.Светог Саве 65


Радионица је прва у низу о развоју LEAN СТАРТАП методологије у оквиру активности Стартап центра НТП Чачак. Још две радионице ће се одржати почетком наредне године. Циљ спровођења прве радионице је да присутне уведе у стартап и LEAN методологију, која се показала као најуспешнија при развоју стартап идеја. Учесници ће након радионице имати више информација о стартап култури и визији, о процесу креирања идеје, начинима проналаска, дефинисања и избора проблема који се решавају у тиму.

Lean стартaп је методологија за развој пословања и производа/услуга и широко је међународно прихваћена, поготово у стартап свету. Циљ методологије је скраћење циклуса развоја производа уз брзо откривање да ли је предложени пословни модел одржив. У средишту lean стартaп методологије је претпоставка да стартап тимови улагањем свог времена у итеративни развој производа/услуга како би задовољили потребе првих купаца, могу смањити тржишне ризике, заобићи потребу за великим износима почетног финансирања пројекта и умањити шансе за неуспех у почетку пословања.

Радионицу Lean стартап реализовао је велики број заинтересованих студената, ученика средњих школа, иновативних фирми и појединаца, будућих и тренутних учесника иновативног стартап екосистема. Стартап центар НТП Чачак је место за развој пословних идеја и стартап тимова који имају визију и желе да примене своје идеје у пословно окружење, а самим тим учествује у креирању и развоју иновативног и привредног екосистема нашег Града и региона кроз повећање броја запослених и висококвалитетнo стручно орјентисананих младих и иновативних појединаца и тимова.

Најбољи учесници имаће могућност, да након процеса рада кроз три радионице, формирају стартап тимове, добију подршку од НТП Чачак и Стартап центра НТП Чачак у развоју својих стартап решења и пословних модела.


Предавачи на радионици су из Научно технолошког парка Београд, Јована, Јелена Бојан и Невена.