Панел о трендовима у развоју стартап екоситема


Image

Научно технолошки парк Чачак, учествовао је на панелу о трендовима у развоју стартап екоситема, у оквиру радионице Стартапи и технолошки трансфер иновационих система у Југоситочној Европи и Алпској регији, која је 15. и 16. новембра одржан у Љубљани.

Панел је био посвећен разматрању кључних чинилаца за изградњу успешног стартап екосистема, који су трендови у његовом даљем развоју и представљању успешних примера из праксе. Панелисти из наше земље др Саша Лазовић и госпођа Гордана Даниловић Грковић истакли су значај у реализацији Стартап центра НТП Чачак. Напоменули су да Србија има велики потенцијал у младим технолошки образованим људима и да у овом тренутку у Србији постоји велика посвећеност изградњи научно-технолошких паркова и стартап центара који ће подржати даљи развој иновационог екосистема уз праћење светских трендова.

Радионицу у Љубљани организовао је Заједнички истраживачки центар Европске комисије (ДГ ЈРЦ) у сарадњи са Технолошким парком Љубљана, Министарством просвете, науке и спорта, Министарством иностраних послова, СИ ТТО конзорцијом и словеначким јавним истраживачким институтима. Циљ је да креаторима политике и онима који примењују иновације, пружи знање и практичан увид у успостављање успешних стартапа, спин-офова и трансфер знања са програмима подршке који могу ојачати регионалне и националне иновативне екосистеме.