Потписан Протокол о сарадњи


Image

У петак 02. новембра 2018. год., у 11 часова, потписан је Протокол о сарадњи између научноистрживачких и образовних институција, привреде и Научно технолошког парка Чачак.

Документом се подразумева умрежавање и сарадња образовних институција, привреде и Научно технолошког парка Чачак са заједничким намерама успостављања функционалног Стартап центра НТП Чачак, који се реализује уз подршку Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Стартап центар НТП Чачак омогућиће боље пословне услове за младе (средњошколце/студенте и поједнице са иновативним идејама) нашег града и региона. Корисници ће имати стручну, менторску, саветодавну и логистичку подршку да покрену и воде стартап тимове и сопствени бизнис у НТП Чачак. Подстицање технолошких унапређења, иновативности постојећих предузећа и подршка иновативних и технолошки развојних идеја биће још једна одлика СЦ НТП Чачак.

Сарадња која је развијена између средњих школа у Чачку и НТП Чачак у претходном периоду, представља одличну основу за развијање институционализоване сарадње између НТП-а Чачак и свих средњих школа на нивоу Града, подржану од стране привредника.

Сарадња између научно истраживачких, образовних институција, привреде и НТП Чачак ће се реализовати кроз садржаје и активности које су предвиђене у СЦ-НТП Чачак у комплексу, који садржи: coworking простор, конференцијске сале, пословне канцеларије и лабораторије.

погледајте ТВ прилог