Почетак изградње Стартап центра


Image

20. септембра 2018. год. у сали Градског већа града Чачка потписан је Уговор о реализацији пројекта Стартап центар Научно технолошки парк Чачак. Пројекат се реалзује у складу са Јавним позивом Кабинета министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој. Уговор је потписан од стране министра др Ненада Поповића, градоначелника Милуна Тодоровића и в.д. директора НТП Чачак Мирка Пешића.

Овај веома значајан тренутак за НТП Чачак увеличан је доласком министра са својим сарадницима, присуством дела градског руководства и представника свих оснивача НТП Чачак.

Након вредног тимског рада уследило је потписивање уговора за изградњу СТАРТАП ЦЕНТАР НАУЧНО ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА ЧАЧАК. Пресудну одлуку је имало градско руководсто на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем опредељивањем простора од 621 м2 у Дому културе Чачак за стартап центар. Организацију тима за припрему пројектног предлога и пратеће документације водила је заменица градоначелника Милица Дачић, радни тим чине представници НТП Чачак, запослени у градским управама, чланови градског већа и привредници. Квалитет пројекта и ефикасност при конкурисању за потребна средства похваљени су од стране господина министра.

Досадашњим радом и резултатима Научно технлошки парк Чачак истиче се као значајни актер у области унапређења иновационог екосистема и развоја иновативних предузетничких пословних идеја. Успоставњање СЦ- НТП Чачак је само још једна у низу активности која ће имати позитиван утицај на цео регион. Реализацијом пројекта постајемо део мреже регионалних иновационих стартап центара, где свакако видимо НТП Београда као лидера у повезивању и стручној подршци. Стартап центар подразумева ангажовање свих оснивача НТП Чачак, уз велику захвалност на досадашњем залагању и подршци. У Стартап центру ће учешће привредног и јавног сектора, научних, истраживачких и образовних установа бити од великог значаја.

Простор од 621 м2 намењен за рад Стартап центра садржаће coworking део, канцеларије за стартапове, лабораторије, учионице, конференцијску салу и заједничке просторије.

Циљна група Стартап центра су првенствено млади, средњошколци и студенти, као и тимови и појединици са иновативним пословним идејама. Имамо задатак да креирамо амбијент за развој иновативних старт-ап тимова са потенцијалом да прерасту у будуће станаре Научно технолошког парка Чачак.

У СЦ-НТП Чачак планирају се активности из различитих пословних делатности, које ћемо реализовати кроз низ догађаја.

Циљ нам је да Стартап центар постане мотив младима да се окрену ка креативности и сопственим радом и разлог да најуспешнији студенти и предузетници живе и раде у Чачку.