Програм за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору


Image

ЈАВНИ ПОЗИВ "ПРОГРАМ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ БИЗНИС КАПАЦИТЕТА У ИТ СЕКТОРУ“

 

Кабинет председнице Владе Републике Србије и Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП) упутили су позив свим заинтересованим правним лицима да у оквиру Програма за унапређење бизнис капацитета у ИТ сектору, поднесу захтеве за довођење међународно признатих стручњака за развој ИТ/иновативних производа и раст стартуп-ова на стручним конференцијама намењеним ширем кругу заинтересованих.

Овај Програм реализује се у оквиру пројекта “Србија на дохват руке – Дигитална трансформација за развој”, који Кабинет председнице Владе Републике Србије и Канцеларија за ИТ и електронску управу спроводе у сарадњи са УНДП.

Циљ Програма је подршка преносу бизнис знања и експертизе у областима развоја домаћих ИТ/иновативних производа и бољег позиционирања домаће ИТ заједнице и њених производа на глобалном тржишту.

Програм је усмерен на пренос знања из неке од ових области: развој ИТ производа, њихов употреба и прилагођеност тржишту, позиционирање ИТ производа или заједнице на глобалном тржишту, боље позиционирање и видљивост домаће ИТ заједнице или производа на глобалном тржишту.

„На конкурс могу да се пријаве сва правна лица активна у области информационих технологија и иновационог предузетништва. Правна лица могу бити регистрована као привредна друштва, пословна удружења, удружења грађана и фондације“, изјавио је директор Канцеларије за ИТ и еУправу, Михаило Јовановић.

Захтеви се подносе слањем попуњених образаца и пратеће документације у електронском облику, путем адресе ит.програм.рс@ундп.орг. Обрасци се могу преузети на адреси рс.ундп.орг/ит-програм .

Захтеви могу да се подносе од 7. августа 2018. и биће обрађивани по редоследу подношења, све до утрошка расположивих средстава за реализацију Програма. Укупна расположива средства за реализацију су око 41.000 долара и додатних 10.000 евра, које је донирала италијанска амбасада у Србији, а очекује се подршка и других донатора.