Нови станар - социјално предузеће


Image

 

Од петка 27. јуна 2018. године станар Научно технолошког парка Чачак постало је социјално предузеће "Carpe diem", што је прво искуство овакве природе за нас.

Carpe diem наступа као социјално предузеће и има намеру да обавља и профитну и непрофитну делатност. Покреће интернет продавницу, са обавезом да профит стави на располагање купцима, који имају могућност да предлажу идејна решења за проблеме шире заједнице и истовремено, на одређене начине, бирају она која ће бити финансирана. Такође, купцу се обезбеђују и додатне погодности, што свеукупно обезбеђује значајну конкурентну предност, у односу на постојеће интернет продавнице. Контрола квалитета производа који се излажу је унапређенија; затим, концепт прати и платформа личног развоја у одређеним сферама, као и представљање постојећих и развијање нових решења за свакодневне проблеме.

Верујемо да би чланство у оквиру Стартап центра НТП Чачак помогло, убрзало приступ тржишту и додатним механизмима, који се испоставе потребним за даљи развој интернет продавнице. Рекао је Иван Миловановић, директор предузећа Carpe diem.