Представљање програма Фонда у Чачку


Image

У великој сали Скупштине града Чачка, 25. априла 2018. године одржана је промоција програма подршке технолошким иновацијама привредницима из нашег округа. Представници фонда су уз подршку Научно технолошког парка Чачак и локалне самоуправе представили програме подршке технолошким иновацијама.


На почетку се присутним обрати директор НТП Чачак Мирко Пешић, затим заменица градоначелника Милици Дачић, а потом је говорио др Саша Лазовић, помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновационе системе у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и др Иван Ракоњац директор Фонда за иновациону делатност.


Фонд за иновациону делатност објавио је јавни позив за програме подршке технолошким иновацијама - Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација 2. априла 2018. године. Програми су намењени развоју иновативних технологија, производа и услуга са тржишном применом и великим потенцијалом за комерцијализацију. Сврха програма је обезбеђивање директне финансијске помоћи предузећима у Србији за развој иновативних услуга, процеса и производа са тржишним потенцијалом у износу до 80.000 евра односно до 300.000 евра. Укупан буџет за ова два програма у 2018. години износи 400 милиона динара.


Позив за достављање пријава иновативних пројеката отворен је од 2. априла до 1. јуна 2018. године до 15 часова. Све детаље о програму и условима заинтересована предузећа могу пронаћи на интернет презентацији Фонда за иновациону делатност (www.inovacionifond.rs). Пријаве се достављају путем портала Фонда.

Погледајте видео прилог