Старт ИТ


Image

Научно технолошки парк Чачак је 3. децембра 2013. године од 14:00-15:45 часова је одржао Стартит караван на Факултету техничких наука у Чачку.

У оквиру пројекта „Старт ИТ“ који реализује Управа за Дигиталну Агенду (која делује у саставу републичког Министарства трговине и телекомуникација), у организацији Научно технолошког парка Чачак и суорганизацију Факултета техничких наука у Чачку одржана су предавања намењена младим стручњацима и студентима који се баве информационим технологијама. Циљ предавања је да се повећа информисаност о значају и важности предузетничке иницијативе у области ИТ, да се унапреде капацитети локалне ИТ заједнице и да ширењем идеје о технолошком предузетништву и стартап култури покрену иновативни и успешни предузетнички подухвати у читавој Србији.

Све присутне поздравила је в. д. директорка Научно технолошког парка др Данијела Милошевић, ванр. проф. ФТН.

- Благовремено презентовање тачних информација и могућности које пружа технолошко предузетништво биће драгоцено младим људима који размишљају да се упусте у „предузетничке воде“ и тако своје идеје преточе у реалан бизнис. Желим да потсетим да је ИТ сектор један од најбрже растућих сектора у Србији са двоцифреним годишњим растом. Извоз програмерских услуга бележи стални раст и упркос економској кризи у периоду од 2007. године до 2012. године повећан је готово три пута, а вредност извоза софтвера из Србије у прошлој години премашила је 200 милиона евра, истакла је Данијела Милошевић.

Поред Чачка предавања у оквиру „Старт ИТ каравана“ одржана су на факултетима у Београду, Новом Саду и Нишу. Тим предавача су чинили: Владимир Тркуља, представник Стартап заједнице у Србији, Иван Ковачевић из Стартап Академије, Вук Николић из „ТруцкТрацк-а“ и Срђан Атанасијевић, извршни директор ComTrade Solution Engineering.

Имајући у виду да се на Факултету техничких наука у Чачку образују будући, дипломирани инжењери електротехнике и рачунарства, инжењери информационих технологија, професори технике и информатике захваљујем тиму „Старт ит“ програма који су поред Београда, Новог Сада и Ниша, препознали да је према високообразовном потенцијалу младих људи Чачак важно место на мапи Србије. – рекла је др Данијела Милошевић и додала да су информатичке услуге постале један од извозних адута Србије и да је данашњи догађај од изузетне важности за остваривање једног од циљева Научно технолошког парка Чачак, а то је образовање за потребе области иновативног предузетништва и покретање стартап центра.

Више информација сазнајте путем следећег линка:
http://startit.rs/startit-karavan-promocija-tehnoloskog-preduzetnistva-na-it-fakultetima-sirom-srbije/