Dobro došli u Naučno tehnološki park Čačak!

Trenutno je otvoren Javni poziv za tehnološko-razvojne kompanije,Javni poziv za startap kompanije i startap timove kao i Javni poziv za mentoring program


Saznaj više

Srbija stvara

Saznaj više o navedenom programu!


Saznaj više

MESTO GDE RASTU INOVACIJEKorisnika
Inovacija
Događaja
Zaposlenih

Rekli su o nama

Kosta Jovanović

NTP Čačak je jedna od retkih institucija ne samo u Srbiji nego i regionu, koja raspolaže proizvodnim prostorom ali i savremenim tehnologijama koje su na raspolaganju kompanijama iz regiona. Najveći izazov u inovaciji proizvodnih procesa i proizvoda, kao i eksploataciji novih tehnologija poput robotike je nepoznavanje istih, odnosno neizvesnost da li će takve značajnije investicije zaista i doneti dodatnu vrednost za kompaniju. Kako je moje lično mišljenje da upotreba savremenih tehnologija i inoviranje više nisu stvar prestiža već opstanka i konkurentnosti na tržištu, verujem da će NTP Čačak koji raspolaže sa najsavremenijim tehnologijama poput kolaborativnih robota i komponenti industrijske automatizacije renomiranih proizvođača značajno doprineti unapređenju konkurentnosti pre svega malih i srednjih proizvodnih preduzeća iz okruženja, ali i ohrabriti osnivanje novih koje će praviti razliku kako u nacionalnim okvirima tako i u međunarodnim.

Prof. dr Kosta Jovanović Rukovodilac Laboratorije za robotiku pri Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu
Vojislav Vučićević

Doživljavam Naučno tehnološki park Čačak kao zvezdu vodilju koja utire put kojim mi kao startap idemo. Oni dele potrebno znanje, informišu o bitnim stvarima, organizuju radionice i edukacije, obezbeđuju kontakte sa relevantnim ljudima. Bez svega toga mi ne bismo bili tu gde jesmo. Metaforički rečeno, oni su kao krila na avionu koja pomažu da leti, a motor smo mi sami ili kao profesor u školi koji svojom pričom zagolica maštu i ukaže na put, koji dalje sami moramo istraživati da bismo stigli do cilja. Od njih smo dobili podršku u svakom pogledu. Na takmičenju za najbolji start-up prilikom otvaranja Naučno tehnološkog parka, osvojili smo prvo mesto i dobili smo odredjena sredstva što nam je izuzetno pomoglo u početku razvoja, prilikom otvaranja firme u Srbiji.

Vojislav Vučićević Vigour
Pavle Milošević

Naučno tehnološki park nam je bio veoma značajan prilikom odluke da li pokrećemo naš biznis ili ne. Podrška Naučno tehnološkog parka kao biznis inkubatora omogućila nam je edukaciju (B2B prodaja, marketing...) u okviru Startap centra, kvalitetan halski prostor po subvencionisanim cenama, korišćenje kranske dizalice i ustupanje jedne mašine na korišćenje. Veliki značaj pridajemo promociji naše kompanije kroz Naučno tehnološki park. Koncentraciji mladih preduzetnika na jednom mestu, iz različitih oblasti privrede, omogućava nam da sa više različitih aspekata pristupimo razvoju naših proizvoda. Zaposleni u Naučno tehnološkom parku uvek našim potrebama prisupaju sa najvećim nivoom profesionalnosti.

Pavle Milošević Osnivač startap kompanije Fragment
Đorđe Ćelić

Put od ideje do uspešnog poslovnog poduhvata mnogo je lakše proći uz pomoć organizacije spremne i sposobne da pruži podršku startap timovim. Naučno tehnološki park Čačak se postepeno razvijao i u proteklih nekoliko godina privukao je pažnju na sebe uvećanjem kapaciteta, dobrim rezultatima poslovne inkubacije i inovacionoj delatnosti. Uporedo sa rastom NTP Čačak razvija se i saradnja sa Poslovnim inkubatorom u Novom Sadu koja je utemeljena na poverenju i iskrenoj komunikaciji na polju stvaranja nove organizacione kulture organizacija zasnovanih na znanju. Našu povezanost ojačalo je zajedničko učestvovanje na međudržavnom programu Srbije i Kine u oblasti povezivanja preduzetničkih kultura dve zemlje. Predstoji nam neprestani rad na jačanju inovacione infrastrukure zajedno sa drugim centrima u Srbiji i podsticanju ekonomije i startapa zasnovanih na znanju.

Prof. dr Đorđe Ćelić Direktor poslovnog inkubatora u Novom Sadu
Ratko Bataković

Nakon uspostavljene komunikacije, niza zajedničkih nastupa i uspješno završenih zajedničkih projeka u prethodnim godinama, sa posebnim akcentom na Regionalni kamp za mlade preduzetnike, nedavno smo, potpisujući Memorandum i zvanično potvrdili višegodišnju saradnju sa Naučno tehnološkim parkom Čačak. NTP Čačak ima odličan menadžment, ozbiljne i posvećene profesionalce koji su se u regionu nametnuli kao pouzdani partneri, što im je sveukupno i omogućilo da su od svog osnivanja do sada postigli odlične rezultate. Sigurni smo da će buduća saradnja iznjedriti zajedničke velike uspjehe na obostranu korist i radost.

Ratko Bataković Izvršni direktor Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis

OsnivačiVlada republike Srbije
Grad Čačak
Gradac 97
Unija 2000
FTN Čačak
AF Čačak
Institut za voćarstvo